Frederike Schonis

  • top-schonis1
  • top-fro-flow

 

Frederike werd lange tijd gezien als één van de meest veelbelovende jazztalenten in Nederland. Sinds 2007 was zij ieder jaar Jazzheldin aan de Maas tijdens het North Sea Round Town Festival.

Ze bracht in eigen beheer en kracht een CD uit met als titel “FRE”. De band op dit album, geformeerd rondom Frederike, speelt een mix van songs uit de pop- en jazzwereld, bewerkt en gearrangeerd op een unieke wijze. De teksten en vooral de manier waarop ze zingt nemen de luisteraar mee in de sfeer en het verhaal van elk nummer.

Jazz Vocaliste - Frederike Schonis

Frederike beschikt namelijk over een warm stemgeluid en een bijzondere timing die alleen echte jazz zangeressen hebben.
Op dit album weet ze samen met de band een eigentijdse jazzsound neer te zetten die toegankelijk is voor elk publiek. Een prachtige combinatie tussen ‘the American songbook’ repertoire en jazzy popliedjes.

Frederike zingt ruim 25 jaar jazz en beschikt daardoor over een repertoire die er niet om liegt.  Met diverse bezettingen en combos treedt zijn op door de Benelux. Haar drang om eigen werk te schrijven, gebaseerd op haar gevoelsleven groeide echter steeds meer.

In 2013 besloot ze mee te doen aan een writers weekend, waar haar eerste eigen song geboren werd: “Gathering My New Life”
Deze song werd opgepikt door producer Juan van Emmerloot die haar vervolgens in contact bracht met een  netwerk van muzikanten uit de pop en fusion.

Door de collaboratie met dit nieuwe netwerk konden haar eigen songs zich verder ontwikkelen en werden er regelmatig opnamen sessies gedaan. Deze opnamen kwamen terecht bij haar huidige platenlabel New Jazz Adventure, met een debuut release als gevolg. Hierna volgden nog veel meer prachtige singles van haar hand.

Videos:
Releases:

Songs For Christmas
View Work

Various Artists – Songs For Christmas

Music used in the movies :

Zenith - MusicForYourMovies