Martien Keesmaat

  • Martien Keesmaat - TheRoomRecordings

Als muzikant – ik ben gitarist en componist – wil ik een verhaal vertellen en mensen raken met mijn spel. Een verhaal, in muziek, dat past bij de sfeer: een opening, een ceremonie, een huiskamerconcert, een festival, on stage…Mijn sologitaar debuut Life In My Living is een ode aan het impressionisme, met naast eigen werk ook Gymnopedie en Danses de Travers van Erik Satie.
Ik bewandel liefst geen platgetreden paden. Mijn voorkeur gaat uit naar meer gewaagde kleurencombinaties en een uitgesproken sfeer binnen verschillende genres. Dat hoor je terug in mijn solowerk – op het podium en op plaat – en mijn samenwerkingen met bekende en minder bekende namen uit de muziekwereld.
Ik speelde in de rockbands Ruby Q en Danika, werkte samen met jazzmuzikanten als Leon Klaasse en Frans van der Hoeven, en deed een theatertournee met leden van Suzies Haarlok. Met John van der Veer vormde ik een modern klassiek gitaarduo.
Momenteel werk ik aan de opvolger van mijn debuutalbum, maak ik muziek voor films en documentaires en speel ik bij de Haarlemse rockformatie Krater. In 2006 studeerde ik af als docent gitaar aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Veni Bibi Vomi

Veni Bibi Vomi is een project dat ik vormde als onderdeel van mijn afstuderen. Voor dit project schreef ik de muziek en de arrangementen.

2005-2007 // Genre: Alternative / Jazz / Folk / Dark

Members:
Martien Keesmaat – gitaar, zang, composities / arrangementen en teksten
Leon Klaasse – drums (The Pilgrims, Raymond van het Groenewoud, Freek de Jonge)
Frans van der Hoeven – doublebas (Toots Thielemans, Jesse van Ruller,Europian jazz trio)

Supported by:
Mark van Holland – teksten en zang
Yoshi Breen – teksten, zang en piano
Sanne Mus – operazang
Jelle van Tongeren – viool (Jelle van Tongeren Group, The Busquitos)
Sarah Jeffery – blokfluit, gefluister en telefoongesprek (Duo Nasa)

 

Website Martien Keesmaat: www.martienkeesmaat.nl

Video:


Releases: