Micha Molthoff

  • top-micha1
  • micha2

Micha Molthoff is violist en componist. Gevormd door klassieke muziek, zigeunermuziek, tango en The Beatles, schrijft hij zijn eigen repertoire. Momenteel speelt en zingt hij zijn composities en liedjes met de Vlaamse meester pianist Ivo de Greef en internationale rockdrummer Juan van Emmerloot. Hij componeert ook filmmuziek en muziek voor moderne klassieke dans.

Micha richtte verschillende groepen en bands op: The Floaters, het Cobra Quartet, Micha Molthoff Ensemble en Quinteto Zárate. Hij speelde in ensembles en orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Asko-Schönberg Ensemble, het Mondriaan Kwartet en El Después. Hij werkte samen met het Internationaal Danstheater, Orkater, Ute Lemper, Hector Zazou en vele anderen.

Bio:

In de afgelopen twintig jaar Micha heeft tal van scores voor film en documentaire, modern klassieke dans en muziektheater geschreven en geproduceerd.

Micha specialiseerde zich in Argentijnse Tango als violist sinds hij ging werken met Quinteto Bravo voor de theatershow ‘Destino Tango’ op het Fringe Festival in Edingburgh in 1999. Dit kwintet werd gevormd door gitarist en componist Alejandro Schwarz en Ignacio Varchausky (El Después, El Arranque) . Sinds 11 jaar geeft hij tango vioolles en klassieke viooltechniek aan een conservatorium in Nederland.

Micha Molthoff studeerde klassiek viool aan het Utrechts Conservatorium bij Philipp Hirshhorn, het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Peter Brunt en werd gecoached door Daniël van Zweeden. Met zijn strijkkwartet volgde hij masterclasses bij o.a. het Talich Kwartet en István Párkányi.

Video:

Releases: