• top-petra-lugtenburg

Petra lugtenburg

Eind tachtiger jaren was Petra de leadzangeres van de new wave band ‘Cloud Nine’ (geproduceerd door Henk Hofstede en Robert Jan Stips, leden van de Nits). Hun single ‘Waterland’ stond vele weken achterelkaar hoog genoteerd in Vara’s Verukkelijke Vijftien, met Jan Douwe Kroeske.

Petra zong op het Nits album ‘Henk’ en deed mee aan de gelijknamige internationale tour door Europa.

Samen met ex-leden van ‘The Dutch’ ontstond de band ‘Siobhan’, waarvan zij eveneens de leadzangeres was. Hierna deed zij mee aand talrijke projecten waaronder het album ‘Tsjielp Tsielp’, gedichten van Jan Hanlo (op muziek gezet door Tom America), jamsessies in het Bimhuis met Curtis Clark en Han Bennink. Ze maakte deel uit van La Grande Parade, een project waar bands muzikale interpretaties maakten van schilderijen uit deze expositie.

Na de release van haar eerste solo album ‘Shellfire’ had Petra diverse optredens in Nederland met als hoogtepunt het North Sea Jazzfestival.

In 2012 bracht zij ‘On the Road’ uit, een nu-folk EP met een gastoptreden van Judy Schomper op viool. ‘On the Road’ is een opstap naar het volgende solo albumm ‘Travellers in our Minds’.

‘Travellers in our Minds’ (uitgebracht op 29 augustus 2014) is geproduceerd en gearrangeerd door Hans Hollestelle, met bijdragen van de muzikanten Saskia Laroo, Curtis Clark, Piet van Steenis en Michael Vatcher. Het album bevat tien dromerige, melancholische liedjes en is unaniem positief ontvangen in de pers.

In 2015 heeft Petra 2 tracks opnieuw uitgebracht bij TheRoomRecordings.