Sommerhus

  • Summerhus

Sommerhus bestaat uit singer-songwriter en gitarist Vera Jessen Juhrend en de klassiek getrainde contrabassist en zanger Peter Jessen. Het Rotterdamse duo kneedt elementen van akoestische pop, klassieke muziek, opera en avant-garde samen tot een eigen geluid. Verstilling en intimiteit zijn daarbij sleutelwoorden naast melodie en haarscherpe samenzang met een fascinatie voor The Everly Brothers.
Sommerhus blijft altijd dicht bij zichzelf maar verder kent hun dynamische kamerpop geen grenzen.

Sommerhus – Is there such a thing as too much love?

‘Is there such a thing as too much love?’, het tweede album van het Rotterdamse kamerpopduo Sommerhus.

Voor de opnames van ‘Is there such a thing as too much love?’ de opvolger van hun titelloze debuut uit 2013, vertrokken singer-songwriter/gitarist Vera Jessen Jührend en zanger/contrabassist Peter Jessen naar Denemarken. In het zomerhuis van de familie Jessen (waar zij zich ook naar vernoemden) werd een week lang opgenomen onder leiding van producer/opnametechnicus Edwin Willemen. De rust, stilte en natuur die zij vonden op deze idyllische plek, werden gevangen in de nieuwe songs. Terug in Rotterdam verzorgde Willemen de mix van het album.

De vraag die de albumtitel stelt wordt niet beantwoord. Het wordt eerder onderzocht op een dynamisch album, diepgaand, donker en licht als de liefde zelf.

Video:

Releases: