Back to the top
X

MUSIC™ LABEL NIGHT 2023

MLN 2023 top

MUSIC™ LABEL NIGHT 2023
Zaterdag  8 Juli 13:00 – 22:00
Op Zaterdag 8 Juli staat de gehele dag het in het teken van muziek maken. Zo zijn er optredens van bands die zich presenteren, zangers en zangeressen uit de regio in diverse stijlen die komen optreden en muzikanten en muziekliefhebbers uit bijna heel Nederland.

Maar uiteraard ook de buren die zich verzamelen rond dit event om gezellig even bij te kletsen. En dit alles op het mooie Noordereiland midden in het centrum van Rotterdam, op een van de mooiste skylines van Rotterdam.

Want muziek maken en beleven verbindt.
Het evenement is vrij toegankelijk en gratis.

De Music Label Night  2023 is onderdeel van de WE MAKE MUSIC event.

OPTREDENS VAN ROTTERDAMSE ARTIESTEN
” 1 locatie, 1 lezing, 3 showcases, 7 bands, 25 muzikanten”

Maak kennis met de artiesten en muzikanten van het Rotterdamse MUSIC™. Artiesten van de diverse sublabels zoals New Jazz Adventure (jazz/world music), TheRoomRecordings (rock,pop),  REAL DUTCH MUSIC™ (Nederlandstalige muziek) en  DANCE MUSIC Records™ (dance/house).

Ons doel is om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met muziek en muziekmakers.

MUSIC PROGRAMMA

 • 13:00  MUSIC terrassen gaan open
 • 14:00  Drumming Secrets Revealed / MUSIC™
 • 14:30  Ibiza Noon  (onder voorbehoud)
 • 15:00 Groove Impact Academy with guest drummers
 • 16:00 Gerardo
 • 16:30  Zita Duson
 • 17:00  Emile Bode & Juan van Emmerloot lezing: Music and AI/ how to keep creative
 • 18:00  Frimangon or special MUSIC™ guest performence from the USA
 • 19:00  Ben Littlewood
 • 20:00  Van Piekeren + Guest
 • 21:00  Marvin Dee + Guests

Muziekprogramma is in samenwerking met Nort Sea Round Town. Speeltijden en bands onder voorbehoud. 

  

SPONSORS:
MUSIC™ / Vanmerloot Music Pros / North Sea Round Town / Vormdesign BV / Cultuur Concreet / Expeditie Noordereiland / Gemeente Rotterdam / Opzoomer Mee / Saam aan de Maas /  Hendriks-IT en de vele vrijwilligers.

AANWEZIGE ARTIST / BANDS / STANDS / INFO

ALB_VP_SCREEN

VAN PIEKEREN + GUESTS

NL-talige pop

VAN PIEKEREN Met zijn rauwe, doorleefde stem, neemt Jan van Piekeren je mee in zijn wereld. Hij wordt begeleid door gitarist Johan Fransen, een muzikaal en creatief huwelijk, verslaafd aan het vermaken van het publiek. Percussionist Hans Boosman en bassist Wouter Kronenberg vormen de strakke ritmefundering. De heren weten elkaar en het publiek tijdens hun optredens te vinden, raken behalve juiste ook gevoelige snaren. Met zijn indringende teksten en een onnavolgbare dictie, en hoe dan ook recht uit en in het hart gaat VAN PIEKEREN de confrontatie met het publiek aan. onderkoelde humor, heel veel gevarieerde muziek, koortjes, maar bovenal: Nederlandstalige teksten die ergens over gaan.

Gerardo - 2400

GERARDO

POP/DANCE

Gerardo is a Dutch/Spanish singer-songwriter from Rotterdam (The Netherlands). He started writing songs and playing guitar as a teenager and he sings in Englsich and Spanish. His music can be best described as pop-dance influenced by different styles from the '90s until today. Gerardo songs are full of string and catchy melodies and tell stories about life and lessons learned. As a proud member of the LGBTQIA+ Community, many of Gerardo's songs are about empowerment , self-acceptance and celebrating life.

frimangron

Frimangron (onder voorbehoud)

Pop/Jazz/World Music

Frimangron Emiel Scholsberg – acoustic & electric guitar, fretless guitar, bass, FX, vocals Erik Harbers – acoustic & electric guitar, bass, keys, FX Koen Wijnen – drums, percussion, Wizzdrum, FX www.frimangron.com

289663654_1923998307788532_2359773200685321424_n

Emile Bode & Juan van Emmerloot

MUSIC™ Lezing Juan van Emmerloot en Emile Bode

MUSIC AND AI: HOW TO STAY CREATIVE Lezing Juan van Emmerloot en Emile Bode Een klein moment overwegingen wat de invloed van AI (artificial Intelligence) op muziek doet en hoe je jezelf creatief blijft ontwikkelen in deze tijd waar 100.000 tracks per dag worden geupload bij Spotify en een groot deel van de muziek op speellijsten door computers worden gecomponeerd.

16077928697512117861

Groove Impact Academy

MUSIC™ artists

Groove Impact Academy komt speciaal demo's geven hoe het is om live te drummen op speciaal gecomponeerde tracks. Het is een belangrijk onderdeel in de opleiding onder leiding van Juan van Emmerloot.

DCIM100GOPROGOPR0074.JPG

Emile Bode - MUSIC™

Owner MUSIC™

Emile Bode is eigenaar van MUSIC™ en initiatiefnemer van de WE MAKE MUSIC en MUSIC€ LABEL NIGHT. Tevens is hij zelf muziek producent en componist en kan je zijn muziek horen in nationale en internationale films en tv series.

Juan van Emmerloot Vanmerloot Music Pros

Juan van Emmerloot

producer/composer

Juan van Emmerloot heeft de nodige ervaring als drummer, producent en coach. Ook muzikaal durft hij de uitdagingen wel aan om net dat extra meer te geven dan je zou verwachten. Tevens is hij deze avond spelend te zien bij Frederike Schonis en bij de begeleiding van zijn Groove Impact Academy

Juan van Emmerloot - Night over Rotterdam (drum-play-along)

Groove Impact Academy

DRUMS PLEASE!

Wij brengen op ons label ook drums-play-alongs uit (meespelen op muzieknummers zonder drums). Juan van Emmerloot componeert hier speciale tracks uit en die brengen we dan uit met en zonder zijn drums, zodat de drummers zelf de tracks kunnen mee drummen en zo hun skills kunnen ontwikkelen. Deze mannen laten horen hoe moeilijk, maar ook hoe gaaf dat is. Deze tracks worden tevens als training materiaal gebruikt voor lessen voor bv de toelatingen op het conservatorium. De demo's worden gegeven door Tom Millenaar, Nico Verspaget en Dwight Starke

236544882_4302884279770096_6923976290856099502_n

Ibiza Noon (onder voorbehoud)

MUSIC™ artist

Ibiza Noon uit Eindhoven speelt bekende nummers in de bekende loungy Ibiza style.

BM - I want to know your name

DANCE MUSIC Records

MUSIC™ platenlabel

Dance Music Records is het label waar alle dance, house en gerelateerde muziek wordt gereleased

Emile Bode

THEROOMRECORDINGS PUBLISHING

MUSIC™ PUBLISHING

THEROOMRECORDINGS PUBLISHING is de publishing tak vanMUSIC™. Hier promoten we alle muziek voor gebruik in films, docu's licening, etc, etc

WE MAKE MUSIC™ - 16 DEC 2018

MUSIC™ EVENTS

EVENTS

In 2018 zijn we begonnen met kleine concert reeksen onder de naam WE MAKE MUSIC. Exclusief voor leden van het MUSIC NETWORK

LOKATIE EVENT AAN DE MAAS in ROTTERDAM

IMG_6701

LIVE MUZIEK AAN HET WATER
Een nieuwe locatie op het Noordereiland; nu aan het water. Tijd voor een drankje , luisteren naar mooie diverse live bands. Maar ook een mogelijkheid om diverse producers, composers en muzikanten uit de regio en daarbuiten en de gewoon je buren te ontmoeten . Oftewel een hele middag vol met muziek.

A LA PLANCHA / SAMEN AAN DE MAAS
Maaskade Noordereiland
Van der Takstraat 74 , Rotterdam
De muziek en gezelligheid is buiten op het terras:fijn luisteren, netwerken en borrelen met mede muziek makers en liefhebbers.

Je kan er in elk geval nu al lekker eten op het mooiste eiland van Rotterdam; het Noordereiland.

192980696_4115998601812069_8414160388490012620_n

LOKATIE VAN HET EVENT

AAN DE MAAS

VERVOER +  PARKEREN

AUTO/BETAALT PARKEREN:
Parkeren bij parkeerautomaat of pak voordelig een scooter of leenfiets. Er wordt flink gecontroleerd, dus kans op een bon als je niet betaald.

OPENBAAR VERVOER
BUS
Er stopt een bus aan de kop van de Van der Takstraat / Maaskade

TREIN/ METRO:
– Centraal Station en dan metro of leen fiets/scooter de Willemsbrug of Erasmusbrug over
– Wilhelmina Plein en dan 15 min lopen
– Station Blaak en dan de Willemsbrug over lopen (15 min)

SPONSORS

© Powered by WolfThemes