Back to the top
X

MUSIC™ LABEL NIGHT 2019

MUSIC™ LABEL NIGHT;
4 UUR LIVE MUZIEK – 14 OPTREDENS  – 49 MUZIKANTEN – 1 THEATER

MUSIC™ LABEL NIGHT 8 JUNI 2019 4 UUR LIVE MUZIEK – 14 OPTREDENS  – 49 MUZIKANTEN – 1 THEATER Het Rotterdamse muziek bedrijf MUSIC™ van producer Emile Bode, nodigt je uit om een avond ondergedompeld te worden in live muziek. De MUSIC™ LABEL NIGHT is een avond waarbij artiesten van het Rotterdamse MUSIC™ zich aan je presenteren in 20 minuten durende showcases. En dit allemaal op Rotterdam Zuid in het mooie Theater Zuidplein. Dus hou je van muziek maken en luisteren? Kom dan langs! Een entreekaartje kost maar €15,00 euro. Koop hier je kaartje.

MUSIC™ – WE MAKE MUSIC
Ons slogan geeft al aan waar het allemaal om draait: muziek maken. Emile Bode is muziekproducent voor grote films, tv series, maakt eigen muziek onder de naam BM en Jazzindahouse en produceert ook voor en met andere artiesten. Met MUSIC™ en zijn platenlabels helpt hij andere artiesten om hun muziek digitaal te verspreiden, te promoten en via MusicForYourMovies.com hun muziek in films geplaatst te krijgen. En dat ze goed muziek kunnen maken kan je nu zelf gaan horen en zien.

Wat maakt deze avond zo anders?
Op deze avond kan je alles volgen en zien wat er voor, tijdens en na een optreden allemaal gebeurt zoals opbouw, afbouw, soundcheck en stage wissel. De zalen blijven open en je kan vrij door heel het theater rondlopen. De artiesten kan je aanspreken als je een cd, handtekening of een vraag hebt. Er zijn ook demonstraties, lezingen, diverse instrument merken, opleidingen, netwerken, promotors, producers en andere muzikanten en informatie bijvoorbeeld over gehoorbescherming maar ook over de meer serieuze thema’s voor muzikanten.

Dit is al de 3e MUSIC™ LABEL NIGHT.
De eerste 2 keren waren in de Maassilo. Met een echt Theater als lokatie kunnen we jullie nog veel meer laten zien en horen en kan je vrij de zalen in en uitlopen.

Een foto impressie van de MUSIC™ LABEL NIGHT van 2018 van Caro LP kan je  hier zien.
En hieronder 2 video impressies van het event in 2018 en 2017.

PROGRAMMA

Theater Zuidplein

Grote Zaal
19:00 – 19:20 Between The Jars
19:50 – 20:10 Frimangron
20:40 – 21:00  Van Piekeren
21:40 – 22:00 Jazzindahouse + guest
22:40 – 23:00 Kiki Bonanza

Theater Zuidplein - Kleine Zaal

Kleine Zaal
19:25 – 19:45 Wim van Limpt
20:15 – 20:35 Frederike Schonis
21:10 – 21:30 Simio Jazz Trio
22:10 – 22:30 Jo Didderen & L’Equipe de Rêve

Theater Zuidplein - Boven Foyer

Theater Foyer
20:35 – 20:40 BMEC (korte introductie)
21:00 – 21:10 Groove Impact Academy I
21:30 – 21:40 Groove Impact Academy II
22:00 – 22:10 Groove Impact Academy III
22:30 – 22:40 Zita Duson

KAARTVERKOOP
Kaartjes a €15,00 euro pp voor entree voor het gehele event en alle optredens zijn verkrijgbaar via deze link en aan de kassa bij Theater Zuidplein.
Koop hier je tickets!

 

DEELNEMERS 

Line Up MUSIC™ LABEL NIGHT 2019

Simio Jazz Trio
Van Piekeren
Frederike Schonis
Between The Jars
Kiki Bonanza
Zita Duson
Jazzindahouse
Emile Bode
Juan van Emmerloot
Saskia Floor
Stella Bergsma
Jo Didderen & L’Equipe de Rêve
Frimangron 
Wim van Limpt (lezing)
Tom Millenaar
Nico Verspaget
Dwight Starke
Groove Impact Academy
BMEC College of Music (lezing)
Exclusive Drums
TheRoomRecordings Publishing 
Albrando
Mo-Music
TheRoomRecordings
REAL DUTCH MUSIC™
New Jazz Adventure
MusicForYourMovies
Copyright Control
Mark van Reusel Music
AVO Magazine
Parkinson Vereniging
Alzheimer Nederland
Kunstenbond
SKVR Jazzschool
SKVR Popschool
Codarts
Thedinga FA

SPONSORS:
MUSIC™
Vormdesign BV
Vanmerloot Music Pros Studio
Exclusive Drums
Lytz
VanParshuizen
Gemeente Rotterdam
Theater Zuidplein
Mark van Reusel Music

ARTIST / BANDS / STANDS / INFO

Simio Jazz Trio

SIMIO JAZZ TRIO

Jazz

SIMIO JAZZ TRIO Jazz is for all ages,…the Simio Jazz Trio shows that. The Simio Jazz Trio just released their debut album ‘Delusional’ (New Jazz Adventure label 2018). They reach a high level of playing at a young age and have already been spotted by producers, bookers, record companies and radio stations. Expect a contemporary mix of modern jazzscapes with experimental, intense improvisation. Line-up: Sergio Abdoelrahman – piano Cas Jiskoot – bass Tim van Emmerloot – drums

BETWEEN THE JARS

BETWEEN THE JARS

ROCK

BETWEEN THE JARSContemporary and revitalizing rock Influenced by a myriad of styles and genres, Between the Jars infuses their distinctive style of music into songs that vary from heartfelt sincere passages, to throbbing, stampeding psychedelic rock. The goal: letting everyone hear their fresh form of rock by thrilling audience’s all-over the world with their energetic live performances and soaring songs. Band Members: Florian Albronda, Jesper Hendriksen, Maarten van den Ende, Max Mulhuyzen, Chris Fonteijn

Kiki Bonanza

KIKI BONANZA

Hip Hop/Electro

KIKI BONAZA Beatmakend zingend rappend gemaskerd duo uit Rotterdam-Zuid Brengt rauwe Electro*HipHop*House*Reggaeton “en mannen met tere zieltjes moeten uitkijken" KIKI BONANZA , de sensatie van de MUSIC™ LABEL NIGHT 2018 , is de hekke sluiter van de avond met vette beats, scherpe lines en een attitude die menig voetjes op de dansvloer krijgt.

ALB_VP_SCREEN

VAN PIEKEREN

NL-talige pop

VAN PIEKERENMet zijn rauwe, doorleefde stem, neemt Jan van Piekeren je mee in zijn wereld. Hij wordt begeleid door gitarist Johan Fransen, een muzikaal en creatief huwelijk, verslaafd aan het vermaken van het publiek. Percussionist Hans Boosman en bassist Wouter Kronenberg vormen de strakke ritmefundering. De heren weten elkaar en het publiek tijdens hun optredens te vinden, raken behalve juiste ook gevoelige snaren. Met zijn indringende teksten en een onnavolgbare dictie, en hoe dan ook recht uit en in het hart gaat VAN PIEKEREN de confrontatie met het publiek aan. onderkoelde humor, heel veel gevarieerde muziek, koortjes, maar bovenal: Nederlandstalige teksten die ergens over gaan.

Frederike Schonis

FREDERIKE SCHONIS

POP/JAZZY

FREDERIKE SCHONISEen zangeres uit Rotterdam die reeds jaren de hoofden weet om te draaien vanwege haar mooie stemgeluid en weet te boeien vanwege de inhoud van haar tracks. Ze speelt nieuw eigen geschreven werk wat binnenkort uitkomt op MUSIC™ jazz label: New Jazz Adventure. Line-up: Frederike Schonis - zang Albert van Dorssen - keys Juan van Emmerloot - drums Damian Corlazzoli - guitar Jos Kamps - bass

Emiel Scholsberg - Reference Recordings I

Frimangron

Pop/Jazz/World Music

Frimangron is het muzikale project van Emiel Scholsberg. FRIMANGRON"..A fascinating blend of genres..." "..Wow!! That energy...!!" "..Hendrix, Sting, Peter Gabriel, African rhythms, rock, jazz, when you listen to it closely, it's all in there..." Allemaal goede omschrijvingen als je Emiel Scholsberg en zijn band hoort spelen. Een mengeling van stijlen met een serie muzikanten waarvan je de liefde voor muziek van het podium ziet spatten.Bezetting: Emiel Scholsberg: (gitaar, zang) Paul Verberne (bas) Peter Doppen (drums) en Koen Wijnen (percussie)

1d2c55d1-0631-4ba7-a58b-44700fc43c98

Jazzindahouse

Jazz/Dance/House/Soundscapes

JAZZINDAHOUSE + GUESTS Jazzindahouse is het studio project van Emile Bode waar hij muziekstijlen combineert zoals dance, house, jazz, pop, hip hop, electro, R&B en soundscapes. Daarbij vraagt hij gast muzikanten om mee te spelen zoals Eric Vloeimans, Tom Browne, Juan van Emmerloot, Stella Bergsma, Frans Vollink, Saskia Floor en anderen. Zijn muziek wordt oa gebruikt voor films en TV series. Voor het eerst sinds jaren komt hij uit zijn studio omgeving om weer op het podium te staan. Speciaal voor deze gelegendheid heeft hij nieuwe muziek geschreven, o.a. gebaseerd op zijn reis naar Japan en Noorwegen en wordt er een special video gemaakt als achtergrond (8 x 6 meter groot). Emile Bode (keys,piano,tracks), Juan van Emmerloot (drums/percussion) met extra bijzondere gast solisten.

Zita Duson

ZITA DUSON

Liederen over de liefde en de zee

ZITA DUSON Liederen over de liefde, zee en Rotterdam De onvervalste Rotterdamse komt je plezieren met leuke liedjes over Rotterdam, de haven en het roerige leven. Vorig jaar bracht ze een kerstsingle uit die meteen in de Top 25 van beste NL-talige kerstliedjes terecht kwam. Deze dame zal u zeker nog meer verbazen met haar muzikale talent.

Wim Van Limpt

Lezing door Wim van Limpt

LEZING

WIM VAN LIMPT Wij hebben een speciale gast uitgenodigd voor een lezing over de muziek business: Want wat is toekomstmuziek, wat gebeurt er nu online allemaal en waar kan het heen gaan. En blijven we dan muziek maken of doen computers dat dan voor ons? Door zijn bijzondere positie in de muziek industrie (was CEO BumaStemra), heeft hij unieke mensen mogen spreken en heeft hij een eigen visie over hoe de muziek zich kan ontwikkelen in de toekomst. Door zijn vak en kennis zit hij er met zijn neus bovenop en wil dat graag met ons delen in een 20 minuten durende lezing. Het is een korte versie, maar wie weet volgt er meer.

Juan van Emmerloot - Night over Rotterdam (drum-play-along)

Groove Impact Academy

DRUMS PLEASE!

Wij brengen op ons label ook drums-play-alongs uit (meespelen op muzieknummers zonder drums). Juan van Emmerloot componeert hier speciale tracks uit en die brengen we dan uit met en zonder zijn drums, zodat de drummers zelf de tracks kunnen mee drummen en zo hun skills kunnen ontwikkelen. Deze mannen laten horen hoe moeilijk, maar ook hoe gaaf dat is. Deze tracks worden tevens als training materiaal gebruikt voor lessen voor bv de toelatingen op het conservatorium. De demo's worden gegeven door Tom Millenaar, Nico Verspaget en Dwight Starke

BMEC Opleidingen

BMEC Opleidingen

OPLEIDINGEN

Brainport Music Experience Centre Stichting BMEC is een officieel erkende onderwijsinstelling die als zodanig ook geregistreerd staat bij het CRKBO. De stichting BMEC bestaat momenteel uit twee takken: BMEC: Eigentijds, regulier muziekonderwijs in de regio Best BMEC College of Music: Volledig gericht op ontwikkeling en coaching van gevestigde artiesten en opkomend talent, afkomstig uit het hele land De stichting is altijd een broedplaats gebleken voor nieuwe, creatieve ideeën en zo staan er ook voor de nabije toekomst weer een paar grote projecten op stapel waar op dit moment zorgvuldig aan gewerkt wordt. Daarover te zijner tijd meer!

Emile Bode

Emile Bode - MUSIC™

Owner MUSIC™

Emile Bode is eigenaar van MUSIC™ en initiatiefnemer van de WE MAKE MUSIC en MUSIC€ LABEL NIGHT. Tevens is hij zelf muziek producent en componist en kan je zijn muziek horen in nationale en internationale films en tv series.

Juan van Emmerloot - Hidden Treasures

Juan van Emmerloot

Jazzindahouse Guest Artist

Juan van Emmerloot heeft de nodige ervaring als drummer, producent en coach. Ook muzikaal durft hij de uitdagingen wel aan om net dat extra meer te geven dan je zou verwachten. Tevens is hij deze avond spelend te zien bij Frederike Schonis en bij de begeleiding van zijn Groove Impact Academy

CommonEasy

CommonEasy

INFORMATIE

Ben jij ondernemer? Naast alle voordelen van het ondernemen heb je ook enkele uitdagingen. Een van die uitdagingen is het regelen van een oplossing voor wanneer je arbeidsongeschikt raakt. Veel ondernemers hebben de gedachte dat dit hun niet zal overkomen maar in de praktijk is een lang aanhoudende griep, een ernstige ziekte, een auto ongeluk of een verkeerde beweging tijdens het sporten ook iets dat jou kan overkomen. Nu zijn er enkele oplossingen maar wij vinden dat het beter kan. Geen enkele ondernemer zit er op te wachten maandelijks bakken met geld uit te geven aan een verzekering waar je hopelijk geen gebruik van zal maken. CommonEasy is een oplossing voor ondernemers waarbij ondernemers elkaar helpen en waarbij het geld dat je inzet enkel gebruikt zal worden wanneer jij daarvoor kiest. Gebruik je het geld niet, dan blijft het jouw geld. Simpel he? www.commoneasy.nl

ALBRANDO

ALBRANDO

Musical Instruments

ALBRANDO is a Dutch brand started by Albert van Dorssen (designer) and Juan van Emmerloot (drummer). Together with Marcel van Schie (instrument factory) they put their time and energy into a passion they share: developing, designing and manufacturing cool new specialty drum- and percussion-sticks that create new sounds on drums and percussion. www.albrando.com

Kunstenbond

Kunstenbond

INFORMATIE

Voor iedereen die zichzelf creatief óf kunstenaar noemOf je nu danser, ontwerper, beeldhouwer, app bouwer, lichttechnicus, productieleider, kunsteducatiedocent, muzikant, fotograaf of animator bent. De Kunstenbond is er voor alle creatieven in Nederland die de passie voor het maken delen. Met de passie zit het wel goed, maar hoe zit het met de poen? Een eerlijk inkomen voor alle makers, dat klinkt logisch maar is helaas niet de realiteit. Dat moet anders. Ook voordelig als je verzekeringen zoekt als muzikant. www.kunstenbond.nl

logo-parkinson44

Parkinson Vereniging

INFORMATIE

Dit event gaat niet alleen over het maken van muziek, maar ook wat je als muzikant kan overkomen en wat voor hulp daar voor is. Parkinson is een ziekte die ook muzikanten treft (Jerney Kaagman, Linda Ronstadt, Maurice White, Johnny Cash). Daarom is er ook informatie te vinden over deze aandoening. www.parkinson-vereniging.nl

Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland

INFORMATIE

Dit event gaat niet alleen over het maken van muziek, maar ook wat je als muzikant kan overkomen en wat voor hulp daar voor is. Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes. Belangrijke momenten in ons leven zijn vaak gekoppeld aan muziekherinneringen. Momenten van geluk, verdriet en vreugde die je niet wilt kwijtraken. Toch overkomt het heel veel mensen. Mensen met alzheimer of een andere vorm van dementie. Bij dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan naar boven halen. https://www.alzheimer-nederland.nl/

codarts rotterdam

CODARTS

OPLEIDING

Als je erover denkt om van muziek je beroep te maken, dan ben je bij Codarts Rotterdam aan het juiste adres. Want hier kun je hbo-muziekopleidingen (‘conservatorium’) volgen in uiteenlopende genres: van Wereldmuziek tot Muziektheater. Bovendien geeft Codarts je de kans om je al op jonge leeftijd voor te bereiden op die beroepsopleiding. Codarts kent drie vooropleidingen muziek, namelijk: de Havo/vwo voor Muziek en Dans, de Juniorenklas (onderbouw havo of vwo, gericht op Klassieke Muziek) en de Vooropleiding Muziek (bovenbouw havo of vwo). www.codarts.nl

TICKETS EN LOKATIE

Theater Zuidplein

LOKATIE

Theater Zuidplein

THEATER ZUIDPLEIN
Adres: 
Zuidplein 62
3083 CW Rotterdam
+31 (0)10 20 30 207 (kantoor)
+31 (0)10 20 30 203 (kassa)

Vlak bij metro: Zuidplein
https://www.theaterzuidplein.nl/

TICKETS VERKOOP

Theater Zuidplein - Boven Foyer

TICKET VERKOOP
Tickets a €15,00 euro pp voor entree van het gehele event en alle optredens, zijn verkrijgbaar via de website van Theater Zuidplein.
Koop hier je tickets.

Binnenkort

PARKEREN

BETAALT: Parkeer Garage Zuidplein (dagkaart 18 euro).

GRATIS: P+R Slinge
Een optie is om uw wagen bij metro station Slinge te parkeren en vandaar de metro (1 halte terug) naar Metro station Zuidplein te nemen. Dit grenst tegenover het theater (en er is zeker plek)

PROGRAMMA TIJDEN

Programma 

19:00 – 19:20 Between The Jars
19:20 – 19:25  zaal wissel
19:25 – 19:45  Wim van Limpt (lezing)
19:45 – 19:50  zaal wissel
19:50 – 20:10 Frimangron
20:10 – 20:15   zaal wissel
20:15 – 20:35  Frederike Schonis
20:35 – 20:40 BCEM introductie
20:40 – 21:00  Van Piekeren
21:00 – 21:10 Groove Impact Academy I
21:10 – 21:30 Simio Jazz Trio (band)
21:30 – 21:40 Groove Impact Academy II
21:40 – 22:00 Jazzindahouse + guest
22:00 – 22:10 Groove Impact Academy III
22:10 – 22:30 Jo Didderen
22:30 – 22:40 Zita Duson
22:40 – 23:00 Kiki Bonanza
23:00 – zaal sluiten

PROGRAMMA PER ZAAL

Theater Cafe
18:00 – 24:00

Theater Foyer
20:35 – 20:40 BCEM (korte introductie)
21:00 – 21:10 Groove Impact Academy I
21:30 – 21:40 Groove Impact Academy II
22:00 – 22:10 Groove Impact Academy III
22:30 – 22:40 Zita Duson

Kleine Zaal
19:25 – 19:45 Wim van Limpt
20:15 – 20:35 Frederike Schonis
21:10 – 21:30 Simio Jazz Tri
22:10 – 22:30 Jo Didderen

Grote Zaal
19:00 – 19:20 Between The Jars
19:50 – 20:10 Frimangron
20:40 – 21:00  Van Piekeren
21:40 – 22:00 Jazzindahouse + guest
22:40 – 23:00 Kiki Bonanza

© Powered by WolfThemes