Back to the top

MUSIC™ LABEL NIGHT 2019

MUSIC™ LABEL NIGHT 2019

MUSIC™ LABEL NIGHT:
4 uur  live muziek, 14 optredens, 49 muzikanten in 1 groot Theater.
MUSIC™ van producer Emile Bode, nodigt je uit om een avond ondergedompeld te worden in live muziek. Een avond waarbij artiesten van het Rotterdamse MUSIC™ zich aan je presenteren in 20 minuten durende showcases. Ook kan je informatie vinden over muziek instrumenten, opleidingen, netwerken , visies over muziek in de toekomst en komen er professionals uit de music business. En dit allemaal op Rotterdam Zuid in het mooie Theater Zuidplein. Dus hou je van muziek maken of doe je het zelf? Kom dan langs! Een entree kaartje kost maar €15,00 euro.

WE MAKE MUSIC™ : ons thema
MUSIC™ – WE MAKE MUSIC : Ons slogan geeft eigenlijk al aan waar het allemaal om draait: muziek maken. Emile Bode is zelf music producer voor grote films, tv series, eigen werk maar ook voor andere artiesten. Hij werkt samen met andere artiesten om hun muziek digitaal te promoten en te verspreiden en gezamenlijk laten ze deze avond zien wat ze LIVE kunnen en willen dat graag met je delen.

Daarom kan je op de avond zelf alles volgen van de opbouw, soundcheck en stage wissel. Nu kan je zien wat er zoal gebeurt voor en nadat een band heeft gespeeld en opgetreden. Maar kan je ook luisteren naar lezingen, kennis maken met nieuwe gear of  jezelf voorstellen aan netwerken en tevens genieten van andere soorten live muziek. Maar ook kan je  informatie vinden over wat je kan doen als je als muzikant ziek wordt en hoe dat te voorkomen (b.v. oorbescherming).

Dit is al de 3e MUSIC™ LABEL NIGHT.
De eerste 2 keren waren in de Maassilo. Met een echt Theater als lokatie kunnen we jullie nog veel meer laten zien en horen en kan je vrij de zalen in en uitlopen.

Een foto impressie van de MUSIC™ LABEL NIGHT van 2018 van Caro LP kan je  hier zien.
En hieronder 2 video impressies van het event in 2018 en 2017.

PROGRAMMA

Theater Zuidplein

Grote Zaal
19:00 – 19:20 Between The Jars
19:50 – 20:10 Frimangron
20:40 – 21:00  Van Piekeren
21:40 – 22:00 Jazzindahouse + guest
22:40 – 23:00 Kiki Bonanza

Theater Zuidplein - Kleine Zaal

Kleine Zaal
19:25 – 19:45 Wim van Limpt
20:15 – 20:35 Frederike Schonis
21:10 – 21:30 Simio Jazz Tri
22:10 – 22:30 Jo Didderen

Theater Zuidplein - Boven Foyer

Theater Foyer
20:35 – 20:40 BCEM (korte introductie)
21:00 – 21:10 Groove Impact Academy I
21:30 – 21:40 Groove Impact Academy II
22:00 – 22:10 Groove Impact Academy III
22:30 – 22:40 Zita Duson

Theater Cafe
Merchandise MUSIC™ Artists + Brands
Exclusive Drums
Parkinson Vereniging
AVO Community
Mark van Reusel Music
Albrando
Mo-Music
TheRoomRecordings Publishing
CommonEasy
BCEM College of Music
Groove Impact Academy
Copyright Control

DEELNEMERS 

Line Up MUSIC™ LABEL NIGHT 2019

Simio Jazz Trio
Van Piekeren
Frederike Schonis
Between The Jars
Kiki Bonanza
Zita Duson
Jazzindahouse
Emile Bode
Juan van Emmerloot
Saskia Floor
Stella Bergsma
Jo Didderen & L’Equipe de Rêve
Frimangron 
Wim van Limpt (lezing)
Groove Impact Academy
BMEC College of Music (lezing)
Exclusive Drums
TheRoomRecordings Publishing 
Albrando
Mo-Music
TheRoomRecordings
REAL DUTCH MUSIC™
New Jazz Adventure
MusicForYourMovies
Copyright Control
Mark van Reusel Music
AVO Community
Parkinson Vereniging
Alzheimer Nederland
Kunstenbond

SPONSORS:
MUSIC™
Vormdesign BV
Vanmerloot Music Pros Studio
Exclusive Drums
Lytz
VanParshuizen
Gemeente Rotterdam
Theater Zuidplein
Mark van Reusel Music

ARTIST / BANDS / STANDS / INFO

Simio Jazz Trio

SIMIO JAZZ TRIO

Jazz

SIMIO JAZZ TRIO laat zien dat jazz niet alleen voor en door oude mannen en vrouwen gemaakt wordt. Laat je verbazen door hun hoge niveau door deze jonge gasten.

Between The Jars

BETWEEN THE JARS

ROCK

BETWEEN THE JARS geeft je met hun optredens reden om de jaren 70 werkelijk te missen. Een show vol met power, rock en fun!

Kiki Bonanza

KIKI BONANZA

Hip Hop/Electro

KIKI BONANZA is de hekke sluiter van de avond met vette beats, scherpe lines en een attitude die menig voetjes op de dansvloer krijgt

ALB_VP_SCREEN

VAN PIEKEREN

NL-talige pop

Van Piekeren is de naam als je feest, plezier en goede muziek zoekt. En dat het ook in Nederlands met diepgang en kwaliteit kan laten ze graag aan je zien!

Frederike Schonis

FREDERIKE SCHONIS

POP/JAZZY

FREDERIKE SCHONIS is een zangeres uit Rotterdam. Reeds jaren weet ze de hoofden om te draaien vanwege haar mooie stem en de inhoud van haar tracks.

Emiel Scholsberg - Reference Recordings I

Frimangron

Pop/Jazz/World Music

Frimangron is het muzikale project van Emiel Scholsberg.

Jazzindahouse -Night Over Rotterdam

Jazzindahouse

Jazz/Dance/House/Soundscapes

Jazzindahouse is the studio project from the Dutch producer Emile Bode. Now he is going to perform it live with guest musicians and special made video-projection ( 6 x 8 meter)

Exclusive Drums

Exclusive Drums

SPONSOR/STAND

Exclusive Drums zijn drums gemaakt met ambacht, vakwerk, handwerk en liefde voor de drums. En dat kan je horen! Deze unieke drumstellen zijn te zien en te horen op de MUSIC™ LABEL NIGHT. Exclusief uit Belgie! www.exclusive-drums.com

Wim Van Limpt

Lezing door Wim van Limpt

LEZING

Wij hebben een speciale gast uitgenodigd die wat komt vertellen over de toekomst van muziek maken: artificial intelligents, spotify's computer artiesten, hoe en wat is nu Science fiction en gebeurt al daadwerkelijk, Door zijn byzondere positie ( was CEO Buma Stemra) in de muziek industrie , heeft hij een eigen visie over hoe de muziek zich kan ontwikkelen in de toekomst. Door zijn vak zit hij er met zijn neus bovenop en wil dat graag met ons delen in een 20 minuten durende lezing. Dit is een introductie voor een langere lezing die nog volgt.

Zita Duson

ZITA DUSON

Liederen over de liefde en de zee

De onvervalste Rotterdamse komt je plezieren met leuke liedjes over Rotterdam, de haven en het roerige leven.

ALBRANDO

ALBRANDO

Musical Instruments

ALBRANDO is a Dutch brand started by Albert van Dorssen (designer) and Juan van Emmerloot (drummer). Together with Marcel van Schie (instrument factory) they put their time and energy into a passion they share: developing, designing and manufacturing cool new specialty drum- and percussion-sticks that create new sounds on drums and percussion. www.albrando.com

Saskia Floor

Saskia Floor

Jazzindahouse Guest Artist

Saskia Floor is geen onbekende in de muziekwereld. Zo is haar stem te horen in veel muziek in film en tv-series, als backings in bekende tracks en heeft ze samen met Kelvin Wormgoor een jazz duo. Zo komt ze als gast solist het Jazzindahouse versterken.

Stella Bergsma

Stella Bergsma

Jazzindahouse Guest Artist

Stella Bergsma (Jazzindahouse guest artist)* Stella Bergsma (1970) is schrijver, opiniemaker en frontvrouw van de band Einsteinbarbie. In 2014 verscheen haar bundel Cupcakes met gedichten en songteksten bij uitgeverij Lebowski en in 2015 vertaalde ze gedichten van Charles Bukowski, voor de bundel 'De Laatste Nacht van de Aarde'. Maar ook in de muziek heeft ze haar sporen verdient met haar band Einstein Barbie en was ze al gast op 2 Jazzindahouse singles. Ze is special guest voor het optreden van Jazzindahouse op de MUSIC™ LABEL NIGHT

Emile Bode

Emile Bode - MUSIC™

Owner MUSIC™

Emile Bode is eigenaar van MUSIC™ en initiatiefnemer van de WE MAKE MUSIC en MUSIC€ LABEL NIGHT. Tevens is hij zelf muziek producent en componist en kan je zijn muziek horen in nationale en internationale films en tv series.

Juan van Emmerloot - Hidden Treasures

Juan van Emmerloot

Jazzindahouse Guest Artist

Juan van Emmerloot heeft de nodige ervaring als drummer, producent en coach. Ook muzikaal durft hij de uitdagingen wel aan om net dat extra meer te geven dan je zou verwachten. Tevens is hij deze avond spelend te zien bij Frederike Schonis en bij de begeleiding van zijn Groove Impact Academy

Juan van Emmerloot - Night over Rotterdam (drum-play-along)

Groove Impact Academy

DRUMS PLEASE!

Wij brengen op ons label ook drums-play-alongs uit (meespelen op muzieknummers zonder drums). Juan van Emmerloot componeert hier speciale tracks uit en die brengen we dan uit met en zonder zijn drums, zodat de drummers zelf de tracks kunnen mee drummen en zo hun skills kunnen ontwikkelen. Deze mannen laten horen hoe moeilijk, maar ook hoe gaaf dat is. Deze tracks worden tevens als training materiaal gebruikt voor lessen voor bv de toelatingen op het conservatorium.

BMEC Opleidingen

BMEC Opleidingen

OPLEIDINGEN

Brainport Music Experience Centre Stichting BMEC is een officieel erkende onderwijsinstelling die als zodanig ook geregistreerd staat bij het CRKBO. De stichting BMEC bestaat momenteel uit twee takken: BMEC: Eigentijds, regulier muziekonderwijs in de regio Best BMEC College of Music: Volledig gericht op ontwikkeling en coaching van gevestigde artiesten en opkomend talent, afkomstig uit het hele land De stichting is altijd een broedplaats gebleken voor nieuwe, creatieve ideeën en zo staan er ook voor de nabije toekomst weer een paar grote projecten op stapel waar op dit moment zorgvuldig aan gewerkt wordt. Daarover te zijner tijd meer!

logo-parkinson44

Parkinson Vereniging

INFORMATIE

Dit event gaat niet alleen over het maken van muziek, maar ook wat je als muzikant kan overkomen en wat voor hulp daar voor is. Parkinson is een ziekte die ook muzikanten treft (Jerney Kaagman, Linda Ronstadt, Maurice White, Johnny Cash). Daarom is er ook informatie te vinden over deze aandoening. www.parkinson-vereniging.nl

Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland

INFORMATIE

Dit event gaat niet alleen over het maken van muziek, maar ook wat je als muzikant kan overkomen en wat voor hulp daar voor is. Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes. Belangrijke momenten in ons leven zijn vaak gekoppeld aan muziekherinneringen. Momenten van geluk, verdriet en vreugde die je niet wilt kwijtraken. Toch overkomt het heel veel mensen. Mensen met alzheimer of een andere vorm van dementie. Bij dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan naar boven halen. https://www.alzheimer-nederland.nl/

Kunstenbond

Kunstenbond

INFORMATIE

Voor iedereen die zichzelf creatief óf kunstenaar noemOf je nu danser, ontwerper, beeldhouwer, app bouwer, lichttechnicus, productieleider, kunsteducatiedocent, muzikant, fotograaf of animator bent. De Kunstenbond is er voor alle creatieven in Nederland die de passie voor het maken delen. Met de passie zit het wel goed, maar hoe zit het met de poen? Een eerlijk inkomen voor alle makers, dat klinkt logisch maar is helaas niet de realiteit. Dat moet anders. Ook voordelig als je verzekeringen zoekt als muzikant. www.kunstenbond.nl

TICKETS EN LOKATIE

Theater Zuidplein

LOKATIE

Theater Zuidplein

THEATER ZUIDPLEIN
Adres: 
Zuidplein 62
3083 CW Rotterdam
+31 (0)10 20 30 207 (kantoor)
+31 (0)10 20 30 203 (kassa)

Vlak bij metro: Zuidplein
https://www.theaterzuidplein.nl/

TICKETS VERKOOP

Theater Zuidplein - Boven Foyer

Tickets a €15,00 euro pp voor entree van het gehele event en alle optredens, zijn verkrijgbaar via de website van Theater Zuidplein.
Koop hier je tickets.

https://www.theaterzuidplein.nl/

PARKEREN

 

In de omgeving van het theater is parkeren mogelijk.

BETAALT: Parkeer Garage Zuidplein en omliggende gebieden

GRATIS: P+R Slinge
Een optie is om uw wagen bij metro station Slinge te parkeren en vandaar de metro (1 halte terug) naar Metro station Zuidplein te nemen. Dit grenst tegenover het theater (en er is zeker plek)

PROGRAMMA TIJDEN

Programma 

19:00 – 19:20 Between The Jars
19:20 – 19:25  zaal wissel
19:25 – 19:45  Wim van Limpt (lezing)
19:45 – 19:50  zaal wissel
19:50 – 20:10 Frimangron
20:10 – 20:15   zaal wissel
20:15 – 20:35  Frederike Schonis
20:35 – 20:40 BCEM introductie
20:40 – 21:00  Van Piekeren
21:00 – 21:10 Groove Impact Academy I
21:10 – 21:30 Simio Jazz Trio (band)
21:30 – 21:40 Groove Impact Academy II
21:40 – 22:00 Jazzindahouse + guest
22:00 – 22:10 Groove Impact Academy III
22:10 – 22:30 Jo Didderen
22:30 – 22:40 Zita Duson
22:40 – 23:00 Kiki Bonanza
23:00 – zaal sluiten

PROGRAMMA PER ZAAL

Theater Cafe
18:00 – 24:00

Theater Foyer
20:35 – 20:40 BCEM (korte introductie)
21:00 – 21:10 Groove Impact Academy I
21:30 – 21:40 Groove Impact Academy II
22:00 – 22:10 Groove Impact Academy III
22:30 – 22:40 Zita Duson

Kleine Zaal
19:25 – 19:45 Wim van Limpt
20:15 – 20:35 Frederike Schonis
21:10 – 21:30 Simio Jazz Tri
22:10 – 22:30 Jo Didderen

Grote Zaal
19:00 – 19:20 Between The Jars
19:50 – 20:10 Frimangron
20:40 – 21:00  Van Piekeren
21:40 – 22:00 Jazzindahouse + guest
22:40 – 23:00 Kiki Bonanza

SPONSORING VAN HET EVENT

SPONSORING
Zonder sponsoring zou er geen MUSIC™ LABEL NIGHT zijn, aangezien ons uitgangspunt niet winst is maar het creëren van exposure voor onze artiesten.

U kunt uw netwerk uitnodigen voor een avond vol met LIVE muziek in een byzondere setting. En een uitnodiging om gratis een muziekfestival bij te wonen is altijd leuk en een positieve en leuke manier om uw netwerk weer te contacten.

Neem voor meer info contact op met Emile Bode tel. 06- 53 71 71 26

SPONSOR MOGELIJKHEDEN

Zo bieden wij 4 soorten sponsoring:
1. Pakket 250
U krijgt 20 gratis kaarten, naamsvermelding op de site en drukwerk.

2. Pakket 500
U krijgt 40 gratis kaarten, naamsvermelding op de site en drukwerk.

3. Pakket 1000 en meer
U krijgt 100 gratis kaarten, naamsvermelding op de site en drukwerk. Tevens kunt u op de locatie zelf een banner plaatsen.

4. Vrijwillige bijdrage
U kunt ook een vrijwillige bijdrage doen. Gewoon omdat U het een leuk initiatief vindt.

U krijgt voor het event een factuur voor het sponsorbedrag + 21% BTW. Sponsoring is voor bedrijven belasting aftrekbaar.

Het uitnodigen van ons netwerk voor de MUSIC™ LABEL NIGHT geeft zoveel positieve reacties en feedback. Het is een positieve manier om weer even te contacten, want iedereen vindt muziek leuk!

Vormdesign BV –  sponsor MUSIC™ LABEL NIGHT 2017/2018/2019

MUSIC™ 2018