Back to the top
X

MUSIC™ LABEL NIGHT /Rotterdam Jazz Festival 2024

Rotterdam Jazz Festival / Music Label Night

MUSIC LABEL NIGHT / ZATERDAG 29 JUNI
Op Zaterdag 29 Juni is er weer een MUSIC LABEL NIGHT.
Dit event is in 2017 door de Rotterdamse muzieklabel MUSIC™ gestart, met als doel om opkomende en lokale artiesten een platform te bieden om zich te presenteren voor een groter publiek. Nu is het event uitgegroeid tot een muziekfeest waar muziekliefhebbers, buren en mede muziekmakers elkaar ontmoeten. Dit op het Noordereiland, het Rotterdamse eiland midden in de Maas met livemuziek en een geweldige uitzicht op de stad.

IMPRESSIE VOORGAANDE EDITIES

LOCATIE VAN HET EVENT:  SAAM
Maaskade Noordereiland
Van der Takstraat 2 , Rotterdam

De muziek en gezelligheid is buiten op het terras van SAAM. Bij slecht weer is een combi van binnen en beschut buiten.

DEELNEMERS MUSIC LABEL NIGHT 2024

Funky Covers (funk en soul band)
De Funky Covers bestaan uit 6 Rotterdamse muzikanten met gast muzikanten, die bekende muziek bewerken met een Funky en Soulful sausje. Daardoor is de herkenbaarheid hoog en staat garant voor een avond meezingen en dansen.  De muziek is geïnspireerd op bands zoals Scary Pockets en Vulfpeck.  Met Jeroen de Koning (zang) , Martijn Drijver (bas) , Remco Hogenbirk (drums) , Mark Swean (gitaar) , Emile Bode (keys), Martijn Baars (percussion & backings) + secret guest.

Groove Impact
Deze groep bestaat uit deelnemers van de Groove Impact Academy en bestaat uit professionele en semi-professionele drummers , die je op diverse nationale en internationale podia kan zien en horen spelen.  Deze professionele opleiding is van  drum icoon Juan van Emmerloot en worden deze drummers begeleidt om nog meer uit hun spel te halen en nog beter te worden dan ze al waren. Ze spelen live op voor hun gecomponeerde tracks door en onder leiding van Juan van Emmerloot. Dit jaar zijn dat Aron de Bruin, Max Mulhuyzen en Sander van Elferen. Check hiervoor ook online naar Groove Impact naar videos en play-alongs

Forced To Dance / DJ Community Rotterdam
Wij wilden dit jaar ook de invloed van JAZZ op DANCE laten horen , en daarmee ook de wat jongere generatie met jazz kennis laten maken. We werken hiervoor samen met Forced to Dance , die weer DJ’s uit hun netwerk uitnodigden om sets te draaien met als thema JAZZ & DANCE. Met oa Suzie en nog 2 dj’s uit hun netwerk. Dat wordt optimaal genieten van diverse dance & jazz stijlen. Ook op ons Rotterdamse  jazzlabel: New Jazz Adventure  brengen wij deze mix van stijlen uit.

PROGRAMMA MLN 2024

  • 18:00 DJ’s van Forced to Dance DJ Community Rotterdam met als thema  “Jazz and Dance”
  • 19:00 Groove Impact  optredens van drummers van de GRoove Impact Academy onder leiding van Juan van Emmerloot
  • 20:00 Funky Covers (funk band die bekende nummers van een funky saus voorzien)
  • 21:00 DJ Suzie van  Forced to Dance
  • In de pauzes meer muziek van DJ’s van Forced To Dance met als thema “Jazz and Dance”

IMPRESSIE SET DJ SUZIE

Funky Covers

MUSIC™ artists

Funky Covers is een band ontstaan na het zien van de band Scary Pockets. Zij spelen bekende nummers in een meer eigen funky stijl, dat sprak hun zo aan dat ze de instrumenten weer opgepakt hebben en nu dit zelf proberen te spelen. EN dit enthousiasme straalt ook af op het publiek. Hou je van funky en fun? Kom dan zeker kijken en luisteren naar deze band.

IMG_3170

Groove Impact

MUSIC™ artists

De toplaag van drummers die een coaching-traject volgen bij de Groove Impact Academy van Juan van Emmerloot, krijgt de kans om hun eindpresentatie live voor publiek uit te voeren tijdens het Music Label Night. Wat in 2017 begon als een experiment is uiteindelijk doorgegroeid tot een vast programma onderdeel van dit Rotterdamse muziekfestival. Wat deze drummers ten gehore gaan brengen is het resultaat van een studietraject van 10 maanden, waarbij ze met hun coach hebben gewerkt aan een speciale muziekproductie opdracht. Tijdens dit traject is er tot op het hoogste niveau gewerkt aan het door-ontwikkelen van hun speltechniek, gekoppeld aan hun creatieve inbreng. Uiteindelijk volgt er intern een videoclip opname die via YouTube gepubliceerd wordt. De muziek die er uiteindelijk uit ontstaat zijn composities van Juan en worden door het muzieklabel TheRoomRecordings als play-along-muziek-voor-drummers uitgebracht. Deze keer zien we de volgende drummers op het podium: Max Mulhuyzen, Aron de Bruin en Sander van Elferen.

IMG_0899

LOCATIE MLN 2024: SAAM (naast A La Plancha)
Ook dit jaar staan we weer op het Noordereiland; de thuisbasis van ons label. Tijd voor een drankje , luisteren naar mooie diverse live bands. Maar ook een mogelijkheid om diverse producers, composers en muzikanten uit de regio en daarbuiten en de gewoon je buren te ontmoeten . Oftewel een hele middag vol met muziek. Maar vooral genieten van deze byzondere locatie aan de Maas. Zie de boten vlakbij langs varen tegen de skyline van de Rotterdam.

SAAM AAN DE MAAS
Maaskade Noordereiland
Van der Takstraat 2 , Rotterdam
De muziek en gezelligheid is buiten op het terras van SAAM. Bij slecht weer is een combi van binnen en beschut buiten.

Meldingen overlast
Heeft u ondanks alle voorzorgsmaatregelen overlast van dit event op de dag zelf? Neem dan contact op met de organisatie , de locatie (06 – 84 61 84 96) of bel naar  de Meldkamer van de DCMR Milieudienst Rijnmond (088-333555, 24 uur per dag bereikbaar) . Of neem contact op met de wijkagent van het Noordereiland via het algemene nummer 0900-8844.

359844094_10160447236111855_5875491555777003572_n

LOKATIE VAN HET EVENT

359311907_10160447236331855_3740786861428972798_n

VERVOER +  PARKEREN

AUTO/BETAALT PARKEREN:
Parkeren bij parkeerautomaat of pak voordelig een scooter of leenfiets. Er wordt flink gecontroleerd, dus kans op een bon als je niet betaald.

OPENBAAR VERVOER
BUS
Er stopt een bus aan de kop van de Van der Takstraat / Maaskade

TREIN/ METRO:
– Centraal Station en dan metro of leen fiets/scooter de Willemsbrug of Erasmusbrug over
– Wilhelmina Plein en dan 15 min lopen
– Station Blaak en dan de Willemsbrug over lopen (15 min)

SPONSORS

logo-vormdesign

Vormdesign BV

SPONSOR

Vormdesign

MUSIC™ LABEL NIGHT 2018

Hendriks-AV

SPONSOR

Hendriks-AV

Cultuur Concreet

SPONSOR

Cultuur Concreet gelooft in de kracht van kunst en cultuur in de gebieden. Daarom investeert de stichting al bijna twintig jaar in het potentieel van de wijken. Met cultuurregisseurs in alle veertien gebieden van Rotterdam helpt Cultuur Concreet bewoners en makers hun plannen daar te realiseren. Daarnaast adviseert de stichting, gevraagd en ongevraagd, instellingen en beleidsmakers over ‘hyperlokale’ cultuur. Zo draagt Cultuur Concreet bij aan een stevige stad.

© Powered by WolfThemes