Back to the top
X

MUSIC™ LABEL NIGHT 2023

MUSIC™ LABEL NIGHT 2023
Op Zaterdag 8 Juli staat de gehele dag het in het teken van MUSIC™ maken.
Zo zijn er optredens van bands en artiesten die zich presenteren en komen er muzikanten en muziekliefhebbers uit bijna heel Nederland bijeen om samen te luisteren en bij te kletsen.. Dit event wordt georganiseerd door het Rotterdamse muziek label MUSIC™.  Het evenement is vrij toegankelijk en gratis.

De Music Label Night  2023 is onderdeel van de WE MAKE MUSIC event

LOCATIE MLN 2023: SAAM (naast A La Plancha)
Ook dit jaar staan we weer op het Noordereiland; de thuisbasis van ons label. Tijd voor een drankje , luisteren naar mooie diverse live bands. Maar ook een mogelijkheid om diverse producers, composers en muzikanten uit de regio en daarbuiten en de gewoon je buren te ontmoeten . Oftewel een hele middag vol met muziek. Maar vooral genieten van deze byzondere locatie aan de Maas. Zie de boten vlakbij langs varen tegen de skyline van de Rotterdam.

SAAM AAN DE MAAS
Maaskade Noordereiland
Van der Takstraat 74 , Rotterdam
De muziek en gezelligheid is buiten op het terras van SAAM. Bij slecht weer is een combi van binnen en beschut buiten.

MLN 2023 PROGRAMMA

 • 14:00: Opzoomer Mee Buurt info + koffie / Street Kitchen demonstratie
 •  MUSIC™ network coffee time met muzikanten, producenten en muziekliefhebbers met info over gear, labels, opleidingen en coaching.
 • 15:00: Ibiza Noon  (ibiza lounge smoothjazz)
 • 16:00: Groove Impact Academy with 3 guest drummers (live drums)
  Joecha van Gelder, Etienne Baegen en Sander van Elferen
 • 17:15: ombouw en presentaties
 • 18:00: Frimangron  (Jazz/ North Sea Round Town buurt concert)
 • 19:00: Van piekeren (Nederland talige pop)
 • 20:00:  Zita Duson (american songbook)
 • 20:30: Gerardo (pop, dance)
 • 21:00:  Marvin Dee  (americano/ sing songwriter)
 • Tijden onder voorbehoud

North Sea Round Town op het Noordereiland

Onder de noemer Welkom in de Wijk highlight North Sea Round Town een serie festivals of programma’s waar samenkomen met de wijk in één groot buurtfeest centraal staat. Bezoek deze gratis festivals om kennis te maken met een stukje Rotterdam dat je wellicht nog niet zo goed kent.

North Sea Round Town is hét jaarlijkse fringe festival van NN North Sea Jazz, dat met meer dan 425 concerten door Rotterdam trekt. Ontdek de beste jazz, soul, r&b, funk, impro, electronic, hip-hop en pop op 125 verschillende locaties in alle wijken van de stad.
North Sea Round Town heeft onder andere als doelstelling om opkomend (lokaal) talent een podium te bieden, een sociaal-maatschappelijke rol te vervullen in onze stad en natuurlijk bijzondere muzikale programma’s te creëeren die blijven verbazen. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met dé ultieme bron van geluk: live muziek.
Meer info: http://www.nsrt.nl

25 ARTIESTEN, 7 BANDS EN 6 ORGANISATIES AANWEZIG OP DE MLN 2023

Frimangron

Frimangron

Pop/Jazz/World Music

Frimangron is vlnr Emiel Scholsberg – acoustic & electric guitar, fretless guitar, bass guitar, FX, vocals Erik Harbers – bass guitar, FX Koen Wijnen – drums, percussion, Wizzdrum, FX Het werk van Frimangron beweegt zich op het boeiende snijvlak tussen improvisatie en compositie. Gedreven door nieuwsgierigheid en verwondering laat het trio zich uitsluitend leiden door een gegeven dat op het moment van spelen inspireert. Dit gegeven kan een verhaal zijn, een beeld, een gesprek, een plek, een persoon, een gastartiest, etc. Elke performance is dientengevolge uniek Compilatievideo improvisatiesessies bij PaRaDoX jazzpodium Tilburg:

ALB_VP_SCREEN

VAN PIEKEREN + GUESTS

NL-talige pop

VAN PIEKEREN Met zijn rauwe, doorleefde stem, neemt Jan van Piekeren je mee in zijn wereld. Hij wordt begeleid door gitarist Johan Fransen, een muzikaal en creatief huwelijk, verslaafd aan het vermaken van het publiek. Percussionist Hans Boosman en bassist Wouter Kronenberg vormen de strakke ritmefundering. De heren weten elkaar en het publiek tijdens hun optredens te vinden, raken behalve juiste ook gevoelige snaren. Met zijn indringende teksten en een onnavolgbare dictie, en hoe dan ook recht uit en in het hart gaat VAN PIEKEREN de confrontatie met het publiek aan. onderkoelde humor, heel veel gevarieerde muziek, koortjes, maar bovenal: Nederlandstalige teksten die ergens over gaan.

236544882_4302884279770096_6923976290856099502_n

Ibiza Noon

MUSIC™ artist

Ibiza Noon uit Eindhoven speelt bekende nummers in de bekende loungy Ibiza style.

Gerardo - 2400

GERARDO

POP/DANCE

Gerardo is a Dutch/Spanish singer-songwriter from Rotterdam (The Netherlands). He started writing songs and playing guitar as a teenager and he sings in Englsich and Spanish. His music can be best described as pop-dance influenced by different styles from the '90s until today. Gerardo songs are full of string and catchy melodies and tell stories about life and lessons learned. As a proud member of the LGBTQIA+ Community, many of Gerardo's songs are about empowerment , self-acceptance and celebrating life.

289663654_1923998307788532_2359773200685321424_n

Emile Bode & Juan van Emmerloot

MUSIC™ Lezing Juan van Emmerloot en Emile Bode

MUSIC AND AI: HOW TO STAY CREATIVE Lezing Juan van Emmerloot en Emile Bode Een klein moment overwegingen wat de invloed van AI (artificial Intelligence) op muziek doet en hoe je jezelf creatief blijft ontwikkelen in deze tijd waar 100.000 tracks per dag worden geupload bij Spotify en een groot deel van de muziek op speellijsten door computers worden gecomponeerd.

16077928697512117861

Groove Impact Academy

MUSIC™ artists

Groove Impact Academy komt speciaal demo's geven hoe het is om live te drummen op speciaal gecomponeerde tracks. Het is een belangrijk onderdeel in de opleiding onder leiding van Juan van Emmerloot. Met Sander van Elfern, Etienne Baegen en Joecha van Gelder.

Juan van Emmerloot Vanmerloot Music Pros

Juan van Emmerloot

producer/composer

Juan van Emmerloot heeft de nodige ervaring als drummer, producent en coach. Ook muzikaal durft hij de uitdagingen wel aan om net dat extra meer te geven dan je zou verwachten. Tevens is hij deze avond spelend te zien bij Frederike Schonis en bij de begeleiding van zijn Groove Impact Academy

Juan van Emmerloot - Night over Rotterdam (drum-play-along)

Groove Impact Academy

DRUMS PLEASE!

Wij brengen op ons label ook drums-play-alongs uit (meespelen op muzieknummers zonder drums). Juan van Emmerloot componeert hier speciale tracks uit en die brengen we dan uit met en zonder zijn drums, zodat de drummers zelf de tracks kunnen mee drummen en zo hun skills kunnen ontwikkelen. Deze mannen laten horen hoe moeilijk, maar ook hoe gaaf dat is. Deze tracks worden tevens als training materiaal gebruikt voor lessen voor bv de toelatingen op het conservatorium. De demo's worden gegeven door Tom Millenaar, Nico Verspaget en Dwight Starke

DCIM100GOPROGOPR0074.JPG

Emile Bode - MUSIC™

Owner MUSIC™

Emile Bode is eigenaar van MUSIC™ en initiatiefnemer van de WE MAKE MUSIC en MUSIC€ LABEL NIGHT. Tevens is hij zelf muziek producent en componist en kan je zijn muziek horen in nationale en internationale films en tv series.

Kees Diks - Het Barbecue Lied

REAL DUTCH MUSIC

MUSIC™ platenlabel

REAL DUTCH MUSIC is het label waar alle Nederlands talige en gerelateerde muziek wordt gereleased

BM - I want to know your name

DANCE MUSIC Records

MUSIC™ platenlabel

Dance Music Records is het label waar alle dance, house en gerelateerde muziek wordt gereleased

VIC - Here we are

TheRoomRecordings

MUSIC™ platenlabel

TheRoomRecordings is het label waar alle rock, pop en gerelateerde muziek wordt gereleased

Emile Bode

THEROOMRECORDINGS PUBLISHING

MUSIC™ PUBLISHING

THEROOMRECORDINGS PUBLISHING is de publishing tak vanMUSIC™. Hier promoten we alle muziek voor gebruik in films, docu's licening, etc, etc

LOKATIE EVENT AAN DE MAAS in ROTTERDAM

IMG_6701

LOCATIE MLN 2023: SAAM (naast A La Plancha)
Ook dit jaar staan we weer op het Noordereiland; de thuisbasis van ons label. Tijd voor een drankje , luisteren naar mooie diverse live bands. Maar ook een mogelijkheid om diverse producers, composers en muzikanten uit de regio en daarbuiten en de gewoon je buren te ontmoeten . Oftewel een hele middag vol met muziek. Maar vooral genieten van deze byzondere locatie aan de Maas. Zie de boten vlakbij langs varen tegen de skyline van de Rotterdam.

SAAM AAN DE MAAS
Maaskade Noordereiland
Van der Takstraat 74 , Rotterdam
De muziek en gezelligheid is buiten op het terras van SAAM. Bij slecht weer is een combi van binnen en beschut buiten.

192980696_4115998601812069_8414160388490012620_n

LOKATIE VAN HET EVENT

AAN DE MAAS

VERVOER +  PARKEREN

AUTO/BETAALT PARKEREN:
Parkeren bij parkeerautomaat of pak voordelig een scooter of leenfiets. Er wordt flink gecontroleerd, dus kans op een bon als je niet betaald.

OPENBAAR VERVOER
BUS
Er stopt een bus aan de kop van de Van der Takstraat / Maaskade

TREIN/ METRO:
– Centraal Station en dan metro of leen fiets/scooter de Willemsbrug of Erasmusbrug over
– Wilhelmina Plein en dan 15 min lopen
– Station Blaak en dan de Willemsbrug over lopen (15 min)

SPONSORS

cultuur-concreet

Cultuur Concreet

SPONSOR

Cultuur Concreet gelooft in de kracht van kunst en cultuur in de gebieden. Daarom investeert de stichting al bijna twintig jaar in het potentieel van de wijken. Met cultuurregisseurs in alle veertien gebieden van Rotterdam helpt Cultuur Concreet bewoners en makers hun plannen daar te realiseren. Daarnaast adviseert de stichting, gevraagd en ongevraagd, instellingen en beleidsmakers over ‘hyperlokale’ cultuur. Zo draagt Cultuur Concreet bij aan een stevige stad.

MUSIC™ LABEL NIGHT 2018

Vormdesign BV

SPONSOR

Vormdesign

© Powered by WolfThemes