Back to the top
X

Muziek uitbrengen bij MUSIC™

Een platen contract bij MUSIC™

Hoe werkt een platen contract?
Bij MUSIC™ brengen we alles alleen digitaal uit, omdat we al heel lang geleden zagen dat dat het nieuwe medium is waarop de wereld grotendeels muziek beleeft. Daarom hebben wij het zo geregeld dat onze muziek op alle belangrijke streaming en download portals te vinden is, en dat uiteraard wereldwijd.
Als wij je een contract aanbieden, dan zijn er een aantal zaken:

TITELCONTRACT
Wij werken met titel contracten. Dat houdt in dat we alleen voor die titels zakelijke afspraken maken. Voor de rest ben je vrij om met andere labels en publisher te werken en zijn er geen restricties en/of verplichtingen na elkaar. Dit doen we bewust, zodat jij je creatief kan uitleven hoe je dat maar wilt en wij niet bepalend worden hoe jij je creatief wilt uiten.
Het kan best zijn dat andere tracks van je beter bij een ander label past en dat daar weer een andere publisher bij hoort.
Daarnaast geloven wij in een samenwerking op lange termijn, en dat is een ander uitgangspunt in communicatie en samenwerken.

50/50 royalty basis
Als we gaan samenwerken doen wij dat met commercieel uitgangspunt: de artiest en label zijn beide ondernemers in de muziek en zo behandelen wij je ook: serieus, respectvol, zoeken naar opties, hard werken.
Jij zorgt voor gave tracks.  Wij ondersteunen je met een groot netwerk, meer dan 25 jaar ondernemerschap, vormgeving, marketing, communicatie, samenwerkingen, begeleiding, advies, waar nodig muzikale ondersteuning in advies, techniek en services. Daarom gaan wij uit van een 50/50 deal. Met hoge uitzonderingen (bv omdat het een remix betreft of afwijkende omstandigheden) zijn alle contracten van MUSIC™ hetzelfde; elke artiest werkt met dezelfde voorwaarden. Dat vinden wij transparant en duidelijk naar iedereen.

Online je tracks volgen
Je krijgt een eigen inlog bij de MUSIC™ portal zodat je online24/7 kan volgen wat je tracks de laatste 3 maanden hebben gedaan, waar ze gedraaid worden en hoe vaak.

Uitbetalen van royalty’s
Wij hanteren een betaling minimum van 100 euro, en betalen 1x per jaar uit. Wil je eerder uitbetaald worden? Dan komt er 10 euro administratie kosten bij. Op het moment dat behoorlijke bedragen per kwartaal verdiend, dan kan er ook vaker in het jaar worden uitbetaald. Dit allemaal in onderling overleg.

Gratis toegang tot de MUSIC LABEL NIGHT.
Als er een MUSIC LABEL NIGHT is kan je gewoon gratis komen kijken.

Maak je ook CD’s of LP’s
Nee, dat doen we niet. Als label kunnen we hier zakelijks niks mee , maar voor de artiest is dit bv bij optredens wel lucratief. Daarom adviseren wij artiesten dit zelf te financieren en alle opbrengsten zijn dan ook voor de artiest.

Wat als we ruzie krijgen
Als er een issue is en we er niet in een normaal gesprek uit komen, dan heeft verdere samenwerking geen zin. We kijken dan of er lopende verplichtingen zijn, wat de kosten zijn om jouw tracks offline te halen (normaal is dat €25 per track). Omdat streaming portals vaak laat uitbetalen (3 maanden is standaard), laten we het contract nog 6 maanden doorlopen, zodat je wel je royalty’s krijgt waar je recht op hebt. Daarna maken we een eindafrekening en sluiten dan alles af. Blijft er dan nog steeds een issue, dan moeten we het uit handen geven en geldt er het Nederlands recht.

Wat verdien ik online
Het fijne van online is dat alles wordt bijgehouden wat de portals afspelen (moet dan wel langer dan 30 sec worden afgespeeld)
Om je een beetje inzicht te geven heb je bv royalty calculators voor zoals deze. Hou er wel rekening mee dat daar nog ff 50% afgaat aan de portal zelf, de distribiteur, en de buma. Dan komt het hier binnen en gaat de 50/50 deal in. Bij sommige labels gaan die kosten eerst van de artiesten deel af, dat doen wij dus niet! Wat wij binnenkrijgen wordt gedeeld door 2: 50% voor jou, 50% voor ons.
Dit geldt ook voor youtube en andere video diensten waar jouw muziek wordt afgespeeld.

FACEBOOK BETAALT NIKS
Als jij je muziek of videoclip erop zet , dan zien enorm veel mensen jouw video en jouw muziek. Echter wil Facebook daar niks voor betalen.
Dus gebruik het vooral voor promotie en gebruik de links naar je youtube, spotify of itunes

TheRoomRecordings Publishing

Als je een platencontract bij MUSIC™ hebt , dan komt daar een publishing deal bij.

TheRoomRecordings Publishing: waarom en wat is het.

Als publisher proberen wij jouw muziek in films, tv series, en andere media te plaatsen. Hiervoor vragen wij geen geld vooraf, dus het kost je niks.
Wat vragen wij wel? De standaard wat gebruikelijk is in deze business: 1/3 van je royalties (buma) en 50% van de eenmalige aanbreng fee .
Voor jou is dat dus 2/3 van je royalties en 50% van de aanbreng fee. Deze fee moet je dan eventueel delen met je overige bandleden.
Het is daarom zaak dat je lid bent van Buma, om zeker te zijn dat je royalties ook daadwerkelijk naar jou toe komen. TheRoomRecordings Publishing is er eigenlijk alleen voor artiesten die een platendeal bij MUSIC™ of  bij een van de platenlabels hebben.

Als publisher doen we ook de contract onderhandelingen, opstellen van contracten en controleren we ook of alles goed is aangemeld bij Buma zodat je alles netjes krijgt uitbetaald.
Info over BumaStemra kan je hier vinden: www.bumastemra.nl

Kan ik ook zonder een publishing contract muziek bij MUSIC™ uitbrengen.
Standaard zit dat er bij, omdat we graag proberen je muziek in een film of tv serie te krijgen. In het verleden hebben we dat wel eens gedaan en moesten we achteraf alles regelen als een track toch geplaatst werd in een film. Dat heeft nogal een juridisch risico voor zowel de publisher, label als de artiest zelf. Daarom hebben we besloten dit standaard in de contractonderhandeling af te spreken en af te tikken.

Je wilt een remix van mijn nummer maken, maar er zit al een publisher op?
Dan maken we nieuwe afspraken met jouw publisher. Meestal is dat geen enkel probleem, omdat zij vaak ook blij zijn dat er iets met een nummer gebeurt.

© Powered by WolfThemes